Login
NBCG NA ISBN SASTANKU U BANJA LUCI Print E-mail
Monday, 27 June 2016 11:07
There are no translations available.

Nacionalna biblioteka Crne Gore “Đurđe Crnojević” učestvovala je na 7. ISBN Regionalnoj radionici koja je održana 14. i 15. juna u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci u Banja Luci.
Nacionalnu biblioteku Crne Gore predstavljali su rukovodilac Nacionalne ISBN agencije Sanja Martinović i viši bibliotekar redaktor Dragana Mirković. Radionicu je vodila izvršna direktorica Međunarodne ISBN agencije iz Londona Stela Grifit, dok su iz regiona učestvovale bibliotekarke Perunika Đoković (Srbija), Tatjana Dunović i Marija Pavlović (Republika Srpska), Alenka Kanič i Majda Kotnik–Verčko (Slovenija).
Read more...
 
LJETNJA ŠKOLA U NACIONALNOJ BIBLIOTECI Print E-mail
Sunday, 26 June 2016 14:22
There are no translations available.

U elektronskoj učionici Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“ na Cetinju 27. juna, u ponedjeljak, počeće realizacija projekta Ljetnja škola „Digitalna biblioteka – kapija za informaciono društvo“, za koju su opredjeljena sredstva dobijena na Konkursu za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću za 2016. godinu.
Read more...
 
SUSRET IZABRANIH DIREKTORA NACIONALNIH BIBLIOTEKA JUGOISTOČNE EVROPE Print E-mail
Tuesday, 14 June 2016 12:28
There are no translations available.

Direktorka Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“ Jelena Đurović učestvuje na susretu izabranih direktora nacionalnih biblioteka Jugoistočne Evrope koji se 14. i 15. juna održava u Narodnoj biblioteci Srbije. Tema sastanka je „Prekogranična distribucija i otkup knjiga“, a njemu će prethoditi književna manifestacija na kojoj će se predstaviti dvije književnice iz Bosne i Hercegovine, Lejla Kalamujić iz Sarajeva i Tanja Stupar Trifunović iz Banja Luke.
Read more...
 
NOVI E-PRIRUČNICI U IZDANJU NBCG Print E-mail
Tuesday, 07 June 2016 12:50
There are no translations available.

U sklopu učešća u projektu CSEEE (Kolekcije nacionalnih biblioteka južne i jugoistočne Evrope u Europeani, preko TEL-a), NBCG je objavila još dva e-priručnika za rad s digitalnim kolekcijama: "Vodić za objavljivanje u Europeani" i "Smjernice za EDM mapiranje".
Read more...
 
30. GODIŠNJA KONFERENCIJA CENL Print E-mail
Tuesday, 31 May 2016 08:49
There are no translations available.

Direktorica Nacionalne bibilioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević, Jelena Đurović učestvuje u radu 30. godišnjeg sastanka organizacje CENL – Konferencije evropskih nacionalnih biblioteka, koja se ove godine održava 30. i 31. maja u Nacionalnoj biblioteci Austrije u Beču.
Read more...
 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 1 of 72