Login
IZLOŽBA NACIONALNE BIBLIOTEKE „DRUŠTVENI ŽIVOT NA CETINJU POČETKOM 20. VIJEKA“ Štampa El. pošta
utorak, 27 septembar 2016 12:36
U Nacionalnoj biblioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević“, u srijedu, 28. septembra, biće otvorena izložba „Društveni život na Cetinju početkom 20. vijeka“. Izložba je organizovana u okviru obilježavanja manifestacije „Dani evropske baštine“, čiji su inicijatori Savjet Evrope i Evropska komisija, a koja se ove godine održava na temu „Kulturna baština i lokalne zajednice“.
Opširnije...
 
PETA KONFERENCIJA DIREKTORA NACIONALNIH BIBLIOTEKA JUGOISTOČNE EVROPE Štampa El. pošta
ponedeljak, 26 septembar 2016 14:05
U Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine u Sarajevu 22. i 23. septembra 2016. godine održana je Peta  Konferencija direktora nacionalnih biblioteka zemalja Jugoistočne Evrope.
Tema Konferencije bila je: „Uloga menadžmenata nacionalnih biblioteka u kreiranju i razvoju prekogranične kulturne saradnje“.
Opširnije...
 
PETI SASTANAK DIREKTORA NACIONALNIH BILBIOTEKA ZEMALJA JUGOISTOČNE EVROPE (SEENL 2016) Štampa El. pošta
četvrtak, 22 septembar 2016 09:28
U Nacionalnoj i univerzitetskoj bilbioteci Bosne I Hercegovine 22. i 23. septembra direktori nacionalnih biblioteka zemalja iz regiona okupiće se na petom godišnjem sastanku, SEENL 2016.
Tema sastanka je “Uloga menadžmenta nacionalne biblioteke u međukulturnoj saradnji”, a  aktivnosti Nacionalne bilbioteke Crne Gore u ovom domenu predstaviće direktorica NBCG.
 
Ljetnja škola u Jutarnjem programu TVCG Štampa El. pošta
utorak, 12 jul 2016 13:22
Cetinjske srednjoskolke koje su učestvovale u Ljetnjoj školi Nacionalne biblioteke, Marija Vojvodić i Anja Pejović, zajedno sa koautorkama ovog projekta, Vesnom Kovačević i Gordanom Ljubanović, bile su gošće Jutarnjeg programa Televizije Crne Gore. Tokom razgovora emitovan je i film o školi.
Opširnije...
 
DIREKTORKA NBCG JELENA ĐUROVIĆ NA ČELU SAVJETA COBISS.NET Štampa El. pošta
ponedeljak, 11 jul 2016 08:55
Direktorka Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“ Jelena Đurović učestvovala je 8. jula na prvoj sjednici Savjeta COBISS.NET u Mariboru, na kojoj je imenovana za predsjednika tog tijela. Savjet COBISS.NET čine direktori nacionalnih biblioteka u COBISS.NET i rukovodioci nacionalnih COBISS centara, kao i predstavnici ministarstava ili agencija koje upravljaju nacionalnim E-CRIS centrima. Za predsjednika Savjeta bira se direktor sa najdužim stažom direktora nacionalne biblioteke koja je uključena u mrežu COBISS.NET od njenog uspostavljanja 2003. godine.
Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL