Login
Premijer Lukšić u posjeti CNB „Đurđe Crnojević“ Štampa El. pošta
utorak, 13 decembar 2011 09:51
U okviru službenog boravka na Cetinju i upoznavanja sa realizacijom projekta „Cetinje-grad kulture 2010-2013“, nakon svečanog otvaranja Dvorskog trga  i obilaska Narodnog muzeja Crne Gore, CNB „Đurđe Crnojević su posjetili premijer Igor Lukšić, ministar inostranih djela i evropskih integracija Milan Roćen, ministar finansija Milorad Katnić, ministar kulture Branislav Mućunović i gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović.

Iz ovog značajnog projekta Vlade Crne Gore opredijeljena su sredstva za sanaciju prizemlja i prvog sprata bivšeg Italijanskog poslanstva, kao i krova bivšeg Francuskog poslanstva, u kojima se nalazi Centralna narodna biblioteka “Đurđe Crnojević”. Direktorica CNB Jelena Đurović je upoznala goste sa svim aktivnostima vezanim za realizaciju sredstava u periodu od 2010 - 2011. godine i novim mogućnostima koje je, završetkom sanacije i rekonstrukcije, Biblioteka dobila za nastavak uspješnog poslovanja.
Višegodisnji program podrške razvoju Cetinje u okviru projekta “Cetinje – grad kulture 2010 - 2013”, za koji je Vlada Crne Gore opredijelila značajna finansijska sredstva ima za cilj afirmaciju i razvoj Prijestonice Cetinje, kao i zaštitu i očuvanje kulturne baštine Crne Gore.