Login
PREDSTAVLJANJE KNJIGE ESEJA „UZGREDNO“ BOGIĆA RAKOČEVIĆA Štampa El. pošta
utorak, 08 april 2014 13:25
Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ organizovaće u srijedu  9. aprila u 19 časova predstavljanje knjige eseja i kritike „Uzgredno“, poznatog crnogorskog pjesnika i književnog kritičara Bogića Rakočevića.

O knjizi će govoriti akademik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Tonko Maroević, književnica dr Lidija Vukčević i autor. 
PROMOVISAN PORTAL NJEGOŠ Štampa El. pošta
četvrtak, 03 april 2014 10:28
Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ predstavila je 26. marta digitalnu kolekciju „Petar II Petrović Njegoš“ koja sadrži oko 10.000 skeniranih stranica, među kojima su prva izdanja Njegoševih djela iz fondova Nacionalne biblioteke, rukopisi „Gorskog vijenca” i „Bilježnice”, odabrane prevode Njegoševih djela, izbor literature o Njegošu, izabranu prepisku, biografiju i plakate izvođenja Njegoševih djela. U Nacionalnoj biblioteci istog dana organizovan je i razgovor o strategiji razvoja informacijske i medijske pismenosti kroz mrežu biblioteka.
Opširnije...
 
Predstavljanje portala „Njegoš“ i razgovor o razvoju informacijske i medijske pismenosti kroz mrežu Štampa El. pošta
ponedeljak, 24 mart 2014 13:40
Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ organizovaće 26. marta u 11 časova predstavljanje veb portala „Njegoš“ i razgovor o strategiji razvoja informacijske i medijske pismenosti kroz mrežu biblioteka.
Opširnije...
 
Strategija razvoja informacijske i medijske pismenosti kroz mrežu biblioteka Štampa El. pošta
utorak, 11 mart 2014 10:31
U četvrtrak, 6. marta 2014. u 12 sati u multimedijalnoj sali Ministarstva kulture na Cetinju održano je uvodno predstavljanje inicijative za osmišljavanje strategije razvoja informacijske i medijske pismenosti kroz mrežu biblioteka.
Predstavljanje je organizovala Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“, kao nosilac razvoja bibliotečko-informacione djelatnosti, uz podršku Nacionalne komisije za UNESCO.
Opširnije...
 
Održan sastanak fondacije NALIS u Sofiji Štampa El. pošta
ponedeljak, 03 mart 2014 09:32
Direktorica Nacionalne biblioteke "Đurđe Crnojević“ Jelena Đurović je prisustvovala sastanku koji je bio posvećen potencijalnom učešću nacionalnih i univerzitetskih  biblioteka  sa  područja  Jugoistočne  Evrope u  zajedničkoj bazi  podataka  NALIS (National   Academic  Library  and  Information System). Sastanak je organizovan na inicijativu Biblioteke  Bugarske  akademije nauka sa sjedištem u Sofiji, a održan je 21. februara 2014. godine.
Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL