Login
Modna revija Anastazije Miranović Štampa El. pošta
četvrtak, 14 novembar 2013 13:15
Povodom proslave 200 godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša i Dana prijestonice, u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević”, u utorak, 12.11.2013.god. je održan modni događaj „Pod kapom Njegoševom”, autorski projekat istoričarke umjetnosti Anastazije Miranović.

Opširnije...
 
OTKRIVENA NJEGOŠEVA BISTA I OTVORENA IZLOŽBA „HERUVIM ENIGME“ Štampa El. pošta
utorak, 12 novembar 2013 14:35
Povodom 200 godina od Njegoševog rođenja u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević“, održana je centralna svečanost: u parku kompleksa Biblioteke otkrivena je bista Petra Drugog Petrovića-Njegoša, rad vajara Draga Đurovića, a u prostorijama Biblioteke otvorena je izložba izdanja Njegoševih djela „Heruvim enigme“.

Opširnije...
 
OTKRIVANJE NJEGOŠEVE BISTE I OTVARANJE IZLOŽBE IZDANJA NJEGOŠEVIH DJELA „HERUVIM ENIGME“ Štampa El. pošta
četvrtak, 07 novembar 2013 11:20
Povodom obilježavanja 200 godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša, Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ organizovaće 8. novembra otkrivanje Njegoševe biste i otvaranje izložbe izdanja Njegoševih djela „Heruvim enigme“.

Prof. Branislav Mićunović, ministar kulture, svečano će otkriti Njegoševu bistu i otvoriti izložbu u zgradi Nacionalne biblioteke u 12 sati.

Opširnije...
 
ODRŽANA II KONFERENCIJA DIREKTORA NACIONALNIH BIBLIOTEKA JUGOISTOČNE EVROPE Štampa El. pošta
četvrtak, 17 oktobar 2013 22:06
Direktori i visoki predstavnici nacionalnih biblioteka Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije saglasili su se na II Konferenciji direktora nacionalnih biblioteka Jugoistočne Evrope, koja je održana 12. i 13. oktobra u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević“, da je zaštita, očuvanje i prezentacija kulturne baštine, kao dobra od opšteg interesa, prioritet svih nacionalnih biblioteka u regionu.


Centralna tema Konferencije bila je „Saradnja nacionalnih biblioteka Jugoistočne Evrope na zaštiti i prezentaciji kulturne baštine“, dok je drugi dan Konferencije bio posvećen pismenoj zaostavštini i književnom djelu Petra II Petrovića Njegoša u svijetlu obilježavanja jubileja 200 godišnjice njegovog rođenja.
Opširnije...
 
KONFERENCIJA DIREKTORA NACIONALNIH BIBLIOTEKA JUGOISTOČNE EVROPE U NBCG „ĐURĐE CRNOJEVIĆ“ Štampa El. pošta
četvrtak, 10 oktobar 2013 09:04
Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ biće domaćin ovogodišnje Konferencije direktora nacionalnih biblioteka Jugoistočne Evrope, koja će se održati u prostorijama Biblioteke na Cetinju 12. i 13. oktobra.

Konferenciji će prisustvovati direktori i visoki predstavnici nacionalnih biblioteka Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Slovenije i Srbije. Prva Konferencija održana je prošle godine u Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu.
Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL