Login
OTKRIVANJE NJEGOŠEVE BISTE I OTVARANJE IZLOŽBE IZDANJA NJEGOŠEVIH DJELA „HERUVIM ENIGME“ Štampa El. pošta
četvrtak, 07 novembar 2013 11:20
Povodom obilježavanja 200 godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša, Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ organizovaće 8. novembra otkrivanje Njegoševe biste i otvaranje izložbe izdanja Njegoševih djela „Heruvim enigme“.

Prof. Branislav Mićunović, ministar kulture, svečano će otkriti Njegoševu bistu i otvoriti izložbu u zgradi Nacionalne biblioteke u 12 sati.

Opširnije...
 
ODRŽANA II KONFERENCIJA DIREKTORA NACIONALNIH BIBLIOTEKA JUGOISTOČNE EVROPE Štampa El. pošta
četvrtak, 17 oktobar 2013 22:06
Direktori i visoki predstavnici nacionalnih biblioteka Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije saglasili su se na II Konferenciji direktora nacionalnih biblioteka Jugoistočne Evrope, koja je održana 12. i 13. oktobra u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević“, da je zaštita, očuvanje i prezentacija kulturne baštine, kao dobra od opšteg interesa, prioritet svih nacionalnih biblioteka u regionu.


Centralna tema Konferencije bila je „Saradnja nacionalnih biblioteka Jugoistočne Evrope na zaštiti i prezentaciji kulturne baštine“, dok je drugi dan Konferencije bio posvećen pismenoj zaostavštini i književnom djelu Petra II Petrovića Njegoša u svijetlu obilježavanja jubileja 200 godišnjice njegovog rođenja.
Opširnije...
 
KONFERENCIJA DIREKTORA NACIONALNIH BIBLIOTEKA JUGOISTOČNE EVROPE U NBCG „ĐURĐE CRNOJEVIĆ“ Štampa El. pošta
četvrtak, 10 oktobar 2013 09:04
Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ biće domaćin ovogodišnje Konferencije direktora nacionalnih biblioteka Jugoistočne Evrope, koja će se održati u prostorijama Biblioteke na Cetinju 12. i 13. oktobra.

Konferenciji će prisustvovati direktori i visoki predstavnici nacionalnih biblioteka Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Slovenije i Srbije. Prva Konferencija održana je prošle godine u Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu.
Opširnije...
 
U NBCG ODRŽAN KURS COBISS3/FOND Štampa El. pošta
četvrtak, 10 oktobar 2013 09:02
U Nacionalnoj biblioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević“ od 3. do 4. oktobra održan je kurs „Upotreba programske opreme COBISS3/Fond“. Kurs je organizovala NBCG „Đurđe Crnojević” u saradnji sa Insitutom informacijskih znanosti (IZUM) iz Maribora, a predavanja je održala Đurđa Martinović  iz Nacionalnog COBISS centra Crne Gore. Polaznici kursa bili su zaposleni iz pet crnogorskih biblioteka koje su u mreži COBISS.Net i koje će ubuduće da koriste ovu novu programsku opremu.
Opširnije...
 
Održan godišnji sastanak CENL-a u Azerbejdžanu Štampa El. pošta
petak, 27 septembar 2013 13:29


Direktorka Nacionalne biblioteke Crne Gore “Đurđe Crnojević”, Jelena Đurović, prisustvovala je 27. godišnjem sastanku Konferencije direktora nacionalnih biblioteka Evrope (CENL – Conference of European National Librarians), koji se održao od 20. septembra do 25. oktobra u Nacionalnoj biblioteci Azerbejdžana, u Bakuu.

Na konferenciji su razmatrani polugodišnji, godišnji i finansijski izvještaji CENL-a za 2012. godinu i aktivnosti Evropske biblioteke (TEL), a usvojeni su i konsolidovani budžet CENL-a  za 2013. i budžet za 2014. godinu. Direktori nacionalnih biblioteka Evrope, između ostalog, razgovarali su i o novoj viziji Evropske biblioteke i budućim strateškim ciljevima CENL-a. Učesnici Konferencije prisustvovali su i proslavi 90. godišnjice Nacionalne biblioteke Azerbejdžana.
Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL