Login
STRUČNI TIM NBCG U POSJETI CCL-u Štampa El. pošta
četvrtak, 12 septembar 2013 13:09
Stručni tim Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“, na čelu sa direktorkom Jelenom Đurović, posjetio je Centar za konzervaciju knjiga (CCL - Centre de Conseravtion du Livre) u Arlesu u Francuskoj, gdje su učestvovali na sastanku Upravnog odbora projekta MANUBALK i prisustvovali seminarima i radionicama o konzervaciji, restauraciji i digitalizaciji od 2. do 6. septembra.
Opširnije...
 
NBCG „ĐURĐE CRNOJEVIĆ“ MANUBALK Štampa El. pošta
četvrtak, 05 septembar 2013 12:11
Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ učestvovaće na seminarima o konzervaciji, restauraciji i digitalizaciji, koje od 2. do 6. septembra organizuje Centar za konzervaciju knjige (Centre de Conseravtion du Livre) u Arlesu u Francuskoj u sklopu međunarodnog projekta MANUBALK. Pored toga, na sastanku Upravnog odbora MANUBALK ispred NBCG „Đurđe Crnojević“ učestvovaće direktorka Jelena Đurović, rukovodilac Odjeljenja za razvoj bibliotečke djelatnosti Vjenceslava Ševaljević i koordinator digitalizacije Zorica Sjekloća.
Opširnije...
 
IZLOŽBA SLIKA CETINJSKE LIKOVNE KOLONIJE U NBCG Štampa El. pošta
ponedeljak, 26 avgust 2013 12:37


Izložba slika sa Druge Cetinjske likovne kolonije otvorena je u petak, 23. avgusta u Svečanoj sali Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“. Izložbu je otvorio princ Nikola Petrović.
Opširnije...
 
OTVORENA IZLOŽBA RUKOPISA DESANKE MAKSIMOVIĆ Štampa El. pošta
petak, 02 avgust 2013 11:05


U Nacionalnoj biblioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević otvorena je 1. avgusta izložba rukopisne zaostavštine Desanke Maksimović iz zbirke Narodne biblioteke Srbije „Ostaviću vam jedino reči...“.

Riječ je o gostujućoj izložbi Narodne biblioteke Srbije, koja ove godine obilježava 20 godina od smrti velike jugoslovenske i srpske pjesnikinje. Izložbu su otvorili direktorica NBCG „Đurđe Crnojević“ Jelena Đurović i autorka izložbe Mirjana Stanišić. Glumica Dragica Tomas, u pratnji mladog gitariste Borjana Radovića, čitala je odlomak govora Desanke Maksimović sa dodjele Njegoševe nagrade i izbor iz njene poezije.
Opširnije...
 
IZLOŽBA RUKOPISNE ZAOSTAVŠTINE DESANKE MAKSIMOVIĆ U NBCG „ĐURĐE CRNOJEVIĆ“ Štampa El. pošta
srijeda, 31 jul 2013 10:10
Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ organizovaće 1. avgusta izložbu rukopisne zaostavštine Desanke Maksimović iz zbirke Narodne biblioteke Srbije „Ostaviću vam jedino reči...“.

Riječ je o gostujućoj izložbi Narodne biblioteke Srbije, koja ove godine obilježava 20 godina od smrti velike jugoslovenske i srpske pjesnikinje.
Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL