Login
IZLOŽBA PLAKATA DIMITRIJA POPOVIĆA IZ KOLEKCIJE NBCG „ĐURĐE CRNOJEVIĆ“ OTVORENA U KOTORU Štampa El. pošta
srijeda, 24 jul 2013 12:33
kotor3Izložba pozorišnih plakata poznatog slikara Dimitrija Popovića iz likovno grafičke zbirke Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“ otvorena je 23. jula u Galeriji solidarnosti u Kotoru.

Izložbu je otvorio predsjednik SO Kotor Nikola Bukilica, a publici su se obratili i direktorka NBCG „Đurđe Crnojević“ Jelena Đurović,  istoročarka umjetnosti Marija Mihaliček, direktor OJU „Muzeji“ Andro Radulović, kao i autor.
Opširnije...
 
NJEGOŠEVA NEBESKA SVJETLOST U NBCG Štampa El. pošta
petak, 19 jul 2013 13:08
U Nacionalnoj biblioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević“ 18. jula otvorena je izložba slika Mihaila Jovićevića „Njegoševa nebeska svjetlost“, povodom obilježavanja 200 godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša.

Izložbu su otvorili direktorka Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“ Jelena Đurović i istoričarka umjetnosti Anastazija Miranović. Postavku izložbe čini 20 djela inspirisanih Njegoševom Lučom mikrokozmom, a slike su rađene tehnikom ulje na platnu, akrilik na platnu i papiru, i akrilik kombinovano na platnu i papiru.
Opširnije...
 
„NOĆ SKUPLJA VIJEKA“ - KONCERT ZA KLAVIR I IZLOŽBA KNJIGE-SKULPTURE Štampa El. pošta
utorak, 16 jul 2013 13:50
Povodom obilježavanja 200 godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša, Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ organizovala je 13. jula izložbu knjige-skulpture Otvaranje knjige. ,,Noć skuplja vijeka” umjetnice Irene Lagator Pejović, kao i koncert za klavir mlade češke kompozitorke Bare Cisaržovske, koja je izvela svoju kompoziciju Noć skuplja vijeka.
Opširnije...
 
POSJETA UNIVERZITETSKIH PROFESORA U OKVIRU TEMPUS PROJEKTA Štampa El. pošta
petak, 05 jul 2013 13:09
U okviru realizacije TEMPUS projekta pod nazivom Razvoj informacijske pismenosti za cjeloživotno učenje i ekonomiju znanja u zemljama Zapadnog Balkana, Nacionalnu biblioteku Crne Gore „Đurđe Crnojević“ posjetilo je 3. jula dvanaest istaknutih profesora sa univerziteta iz Irske, Engleske, Grčke i Rumunije, kao i predstavnici Univerziteta Crne Gore, na kojem su ranije održana predavanja o TEMPUS projektu.
Opširnije...
 
OTVOREN FRANCUSKI UGAO Štampa El. pošta
ponedeljak, 24 jun 2013 14:10
U zgradi bivšeg francuskog poslanstva Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“ 21. juna otvoren je Francuski ugao „Frederik Rosif“. Taj kulturno – edukativni centar otvorili su princ Nikola II Petrović Njegoš, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i direktorka NBCG „Đurđe Crnojević“ Jelena Đurović, koji su tim povodom i potpisali Memorandum o saradnji kojim je definisano funkcionisanje Francuskog ugla.
Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL