Login
ODRŽAN OKRUGLI STO O NABAVCI BIBLIOTEČKE GRAĐE Štampa El. pošta
ponedeljak, 10 jun 2013 20:48
Udruženje bibliotekara Crne Gore i Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ organizovali su 7. juna u Podgorici okrugli sto na temu „Nabavka knjiga i ostale bibliotečke građe u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama“.
Opširnije...
 
DIREKTORKI NBCG JELENI ĐUROVIĆ NAGRADA „CARAVAGGIO“ Štampa El. pošta
srijeda, 05 jun 2013 09:49
Direktorka Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“ Jelena Đurović primila je Nagradu „Caravaggio“, koju Ambasada Republike Italije u Crnoj Gori dodjeljuje crnogorskim ličnostima kao javno priznanje za doprinos u radu u okviru svojih profesija.
Opširnije...
 
FRANCUSKI UGAO USKORO U NBCG Štampa El. pošta
ponedeljak, 03 jun 2013 13:04
Predsjednik Fondacije „Petrović – Njegoš“ Princ Nikola II Petrović i predsjednik Fondacije „Robert Šuman“ Žan Dominik Đulijani potpisali su 1. juna na Cetinju Protokol o saradnji, kojim se, između ostalog, predviđa da će Fondacija „Robert Šuman“ finansirati adaptaciju prostorije u zgradi bivšeg francuskog poslanstva za potrebe Francuskog ugla.
Opširnije...
 
DIGITALNA CRNOGORSKA BIBLIOGRAFIJA 1494-1994 NA VIII SEEDI KONFERENCIJI Štampa El. pošta
nedelja, 26 maj 2013 21:11
Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ predstavila je projekat „Digitalna crnogorska bibliografija 1494-1994“ na VIII SEEDI (South-Eastern European Digitisation Initiative) konferenciji održanoj 15. i 16. maja 2013. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Cilj konferencije bio je da se prezentuju i razmjene iskustva iz područja digitalizacije kulturne baštine u zemljama Jugoistočne Evrope i prikažu nova rješenja u primjeni inovativnih tehnologija u predstavljanju i korištenju digitalne baštine, kako na lokalnom, nacionalnom, regionalnom, tako i na evropskom nivou.
Opširnije...
 
„TRIOD POSNI“ NAJBOLJE UMJETNIČKO IZDANJE NA SAJMU KNJIGA U PODGORICI Štampa El. pošta
petak, 17 maj 2013 10:04
„Triod Posni“, fototipsko izdanje Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“, proglašeno je za najbolje opremljeno umjetničko izdanje na VIII Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga koji je završen 14. maja.
Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL